КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

№ 37

29 березня 2016

 

м. Київ,

вул. Садова, 3-а, кімн.1316, о 14.30

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету з питань науки і освіти  Гриневич Л.М.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету – Співаковський О.В., Кириленко І.Г., Скрипник О.О., Кремінь Т.Д., Литвин В.М.; працівники секретаріату Комітету - завідувач секретаріату Комітету Чижевський Б.Г., головні консультанти: Гарбуза С.А., Луцька А.В.

 

ВІДСУТНІ: Поплавський М.М.

 

ЗАПРОШЕНІ: Гевко Андрій Євгенович - заступник Міністра освіти і науки України, Качур Роман Павлович - заступник Міністра фінансів України, Загородній Анатолій Глібович - віце-президент Національної академії наук України, Єрмоличев Роман Володимирович - директор Департаменту видатків бюджету гуманітарної сфери Міністерства фінансів України, Чеберкус Дмитро Вікторович - директор Департаменту  науково-технічного розвитку Міністерства освіти і науки України, Кушнір Наталія Адамівна - заступник директора Департаменту науково-технічного розвитку Міністерства  освіти і науки України, Ничкало Неля Григорівна - академік-секретар Відділення професійної освіти і освіти дорослих Національної академії педагогічних наук України, Радкевич Валентина Олександрівна - директор Інституту професійно-технічної освіти Академії педагогічних наук України, Головінов Василь Петрович - президент Всеукраїнської асоціації працівників професійно-технічної освіти, Даниленко Анатолій Степанович - ректор Білоцерківського національного аграрного університету, Андрєєв Василь Миколайович - голова професійної спілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, Бабій Ольга Андріївна - депутат Київської обласної ради, голова комісії з питань бюджету та фінансів Київської обласної ради, Приступа Валентина Іванівна - директор Нововолинського вищого професійного училища, Пузир Олександр Дмитрович - Козятинський міський голова, депутат Козятинської міської ради, Стецюк Андрій Олексійович - директор Козятинського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту, Христій Юрій Григорович - депутат Сумської обласної ради, заступник голови комісії з питань освіти Сумської обласної ради, директор Білопільського вищого професійного училища, Штика Юрій Михайлович - заступник директора департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, Шулікін Дмитро Андрійович - журналіст газети “Освіта України”.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про реалізацію пункту 2 рішення Комітету від 16 березня 2016 року щодо  законодавчих пропозицій з внесення змін до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність”.

2. Про пропозиції Президента України до Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти від 04.02.2016 № 982-VIII.

3. Про пропозиції Президента України до Закону про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” щодо фінансування професійно-технічної освіти” від 04.02.2016 № 983-VIII.

4. Про інформацію щодо внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” щодо призупинення передачі майна державних професійно-технічних навчальних закладів в комунальну власність.

 

1. СЛУХАЛИ: інформацію заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Кириленка І.Г. про реалізацію пункту 2 рішення Комітету від 16 березня 2016 року щодо законодавчих пропозицій з внесення змін до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність”.

 

В обговоренні взяли участь: Гриневич Л.М., Гевко А.Є.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати законодавчі пропозиції щодо внесення змін до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність”.

2. Просити народних депутатів України – членів Комітету подати до Верховної Ради України відповідний проект закону України з внесення змін до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність”.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про пропозиції Президента України до Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти від 04.02.2016 № 982-VIII.

В обговоренні взяли участь: Качур Р.П., Старикова Г.В., Бабій О.А., Гевко А.Є., Даниленко А.С., Пузир О.Д., Андрєєв В.М., Приступа В.І., Христій Ю.Г., Ничкало Н.Г., Кириленко І.Г., Скрипник О.О., Литвин В.М., Співаковський О.В., Качур Р.П., Пузир О.А., Штика Ю.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами повторного розгляду  Закону України “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти” від 04.02.2016 № 982-VIII, відхиленого Президентом України,  прийняти його в цілому (долання вето Президента України).

2. Враховуючи суспільну значущість запровадження норм та положень Закону України “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України  щодо фінансування професійно-технічної освіти” від 04.02.2016 № 982-VIII, запропонувати Верховній Раді України у разі не подолання вето Президента України поставити його на голосування щодо підтвердження та направити повторно проголосований Закон на підпис Президенту України.

3. Рішення Комітету надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету для підготовки до розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України Закону України “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти” від 04.02.2016 № 982-VIII.

4. Звернутися до Погоджувальної ради щодо необхідності включення у найближчий термін до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради розгляд пропозицій Президента України до Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України  щодо фінансування професійно-технічної освіти” від 04.02.2016 № 982-VIII.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про пропозиції Президента України до Закону про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” щодо фінансування професійно-технічної освіти” від 04.02.2016 № 983-VIII.

 

В обговоренні взяли участь: Качур Р.П., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами повторного розгляду  Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на  2016 рік” щодо фінансування професійно-технічної освіти» від 04.02.2016 № 983-VIII, відхиленого Президентом України, прийняти його в цілому (долання вето Президента України).

2. Враховуючи суспільну значущість запровадження норм та положень Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” щодо фінансування професійно-технічної освіти” від 04.02.2016 № 983-VIII, запропонувати Верховній Раді України у разі не подолання вето Президента України поставити його на голосування щодо підтвердження та направити повторно проголосований Закон на підпис Президенту України.

3. Кабінету Міністрів України при перегляді Державного бюджету України за результатами першого кварталу 2016 року врахувати потреби поповнення освітньої субвенції та субвенції на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах.

4. Рішення Комітету надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету для підготовки до розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” щодо фінансування професійно-технічної освіти» від 04.02.2016 № 983-VIII.

5. Звернутися до Погоджувальної ради щодо необхідності включення у найближчий термін до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради розгляд пропозицій Президента України до Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” щодо фінансування професійно-технічної освіти” від 04.02.2016 № 983-VIII.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” щодо призупинення передачі майна державних професійно-технічних навчальних закладів в комунальну власність.

 

В обговоренні взяли участь: Гевко А.Є.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію щодо внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” щодо призупинення передачі майна державних професійно-технічних навчальних закладів в комунальну власність взяти до відома.

2. Доручити підкомітету з питань освіти (народний депутат України Кремінь Т.Д.) з врахуванням висловлених пропозицій народних депутатів України – членів Комітету, підготувати відповідні законодавчі пропозиції для їх подання до Верховної Ради України.

3. Контроль за реалізацією цього рішення покласти на Голову Комітету Гриневич Л.М.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                                                                                                                                                                      Л. ГРИНЕВИЧ

Заступник

Голови Комітету                                                                                                                                                                                                     І. КИРИЛЕНКО

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи VIІI скликання 4 сесія”