КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

Протокол №6

11          лютого       2015

 

м.Київ

вул.Садова, 3-а, кімн.1316, о 15.00

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету - Співаковський О.В., Кириленко І.Г., Скрипник О.О., Кремінь Т.Д., Литвин В.М.; завідувач секретаріату Комітету Чижевський Б.Г.,  заступники завідувача секретаріату Комітету Домаранський О.О.,   Шевченко М.М.,   головні  консультанти:  Гарбуза С.А.,  Головінов В.П., Козієвська О.І., Красняков Є.В., Семенюк С.В.

 

ВІДСУТНІ: Поплавський М.М.

 

ЗАПРОШЕНІ: Полянський Павло Броніславович - заступник Міністра освіти і науки України, Курилкін Сергій Іванович  - завідуючий юридичним відділом ЦК профспілки працівників освіти і науки України, Смирнов Олександр Олегович - представник Акредитаційної комісії України, Симонова Марія Віталіївна - заступник голови секретаріату “Української асоціації студентського самоврядування”, Шулікін Дмитро Андрійович - журналіст газети “Освіта України”, спостерігачі Моніторингу “Відкрито” - Котяш Лія, Рудько Антон.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України” щодо врегулювання оплати працівників державних вищих навчальних закладів (реєстр. № 1914 від 02.02.2015, н.д.В.Писаренко).

2. Про проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України” щодо поліпшення умов оплати праці наукових та науково-педагогічних працівників (реєстр. № 1914-1 від 04.02.2015р., н.д.Л.Гриневич, О.Співаковський, І.Кириленко).

3. Про проект Закону про зміну системи регулювання економіки (реєстр. № 1069 від 27.11.2014р., н.д.О.Продан, О.Бєлькова, О.Юринець).

4. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (щодо забезпечення фінансування санаторіїв-профілакторіїв підприємств, установ, навчальних закладів та організацій) (реєстр. № 1865 від 27.01.2015р., н.д.І.Лапін).

5. Про створення Комісії Верховної Ради України з питань майбутнього.

6. Про затвердження плану заходів з підготовки та проведення  слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань науки і освіти “Про підготовку проекту нової редакції Закону України “Про освіту” (22 квітня 2015 року).

1. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України” щодо врегулювання оплати працівників державних вищих навчальних закладів (р. № 1914).

 

В обговоренні взяли участь: Полянський П.Б., Литвин В.М., Співаковський О.В.,  Смирнов О.О.,  Скрипник О.О.,  Кириленко І.Г., Кремінь Т.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України” щодо врегулювання оплати працівників державних вищих навчальних закладів (реєстр. № 1914 від 04.02.2015р.), внесений народним депутатом України Писаренком В.В. за підсумками  розгляду у першому читанні  прийняти за основу.

2. Дане рішення  довести до відома Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ:  інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України” щодо поліпшення умов оплати праці наукових та науково-педагогічних працівників (р. № 1914-1).

 

В обговоренні взяли участь: Полянський П.Б., Литвин В.М., Співаковський О.В.,  Смирнов О.О.,  Скрипник О.О.,  Кириленко І.Г., Кремінь Т.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України” щодо поліпшення умов оплати праці наукових та науково-педагогічних працівників (реєстр. № 1914-1 від 04.02.2015р.), внесений народними депутатами України Гриневич Л.М., Співаковським О.В. та Кириленком І.Г. за підсумками  розгляду у першому читанні  прийняти за основу.

2. Дане рішення  довести до відома Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ:  інформацію заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Кириленка І.Г. про проект Закону про зміну системи регулювання економіки (р. № 1069).

 

В обговоренні взяли участь: Співаковський О.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Погодитися з висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України та рекомендувати Верховній Раді України  відхилити проект Закону України Про зміну системи регулювання  економіки (реєстр. № 1069), внесений народними депутатами України Продан О.П., Бельковою О.В. та  Юринець О.В.

2. Про прийняте рішення поінформувати Комітет Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

4. СЛУХАЛИ:  інформацію  голови  підкомітету з питань освіти Креміня Т.Д. про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (щодо забезпечення фінансування санаторіїв-профілакторіїв підприємств, установ, навчальних закладів та організацій) (р. № 1865).

В обговоренні взяли участь: Курилкін С.І., Полянський П.Б., Красняков Є.В.

 

Під час обговорення законопроекту заступник Міністра освіти і науки України Полянський П.Б. запропонував врахувати такі редакційні поправки:

У назві статті 29 Закону в редакції законопроекту слова “санаторіїв-профілакторіїв” замінити словами “санаторіях-профілакторіях”.

Абзац другий пункту 4 розділу І проекту Закону після слів “санаторіїв –профілакторіїв” доповнити словами доповнити словами “підприємств, установ, навчальних закладів та організацій”.

Абзац четвертий пункту 3 розділу 1 проекту Закону після слів “працівники та” доповнити словами “учні (слухачі,)”, після слова “студенти” доповнити словами “які навчаються у навчальних закладах”, а також слово “форми навчання” замінити словами “за денною формою навчання”.

 

За підсумками обговорення члени Комітету остаточно УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (щодо забезпечення фінансування санаторіїв-профілакторіїв підприємств, установ, навчальних закладів та організацій) (реєстр. № 1865 від 27.01.2015р.), внесений народним депутатом України Лапіним І.О., прийняти за основу та в цілому.

2. Рішення та пропозиції Комітету надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, який визначено головним  при розгляді зазначеного проекту закону.

Рішення прийнято одноголосно.

 

5. СЛУХАЛИ: інформацію заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Скрипника О.О. про створення Комісії Верховної Ради України з питань майбутнього.

 

В  обговоренні  взяли участь:  Кириленко І.Г.,  Литвин В.М.,  Симонова М.В., Полянський П.Б., Співаковський О.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Схвалити проект Постанови Верховної Ради України про створення Комісії Верховної Ради України з питань майбутнього.

2. Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови про створення Комісії Верховної Ради України з питань майбутнього прийняти за основу та в цілому.

3. Визначити доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Скрипника О.О.

Рішення прийнято одноголосно.

6. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про затвердження плану заходів з підготовки та проведення  слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань науки і освіти “Про підготовку проекту нової редакції Закону України “Про освіту” (22 квітня 2015 року).

 

В  обговоренні взяли участь:  Кириленко І.Г.,  Скрипник О.О.,  Кремінь Т.Д., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Затвердити план заходів з підготовки та проведення  слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань науки і освіти “Про підготовку проекту нової редакції Закону України “Про освіту” (22 квітня 2015 року) (додається).

2. Контроль за реалізацією плану заходів з підготовки та проведення  слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань науки і освіти “Про підготовку проекту нової редакції Закону України “Про освіту” покласти на Голову Комітету (народний депутат України Л.Гриневич).

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                                Л. ГРИНЕВИЧ

 

 

 

Заступник

Голови Комітету                                                     І. КИРИЛЕНКО                                       

 

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи VIІI скликання 2 сесія”