КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

                                                           Протокол № 5

 

                                                                                   04          лютого          15

 

                                                                         м.Київ

                                                                вул.Садова, 3-а, кімн.1316, о 14.30

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету - Співаковський О.В., Кириленко І.Г., Скрипник О.О., Кремінь Т.Д., Поплавський М.М.; завідувач секретаріату Комітету Чижевський Б.Г.,  заступники завідувача секретаріату Комітету Домаранський О.О.,   Шевченко М.М.,   головні  консультанти:  Гарбуза С.А.,  Головінов В.П., Козієвська О.І., Красняков Є.В., Семенюк С.В.

 

ВІДСУТНІ: Литвин В.М.

 

ЗАПРОШЕНІ: Лікарчук Ігор Леонідович - директор Українського центру оцінювання якості освіти, Гурак Руслан Васильович – голова Державної інспекції навчальних закладів, Кравченко Ольга Олександрівна - директор  юридичного Департаменту  Міністерства освіти і науки України, Хименко Олег Андрійович - начальник відділу розвитку науково-технічної інфраструктури Департаменту науково-технічного розвитку Міністерства освіти і науки України, Кушнір Наталія Адамівна - начальник відділу економічного регулювання науково-технічного розвитку Департаменту науково-технічного розвитку Міністерства освіти і науки України, Вашека Галина Володимирівна - директор Департаменту фінансів освіти, науки, культури та засобів масової інформації Міністерства фінансів України, Сазоненко Ганна Стефанівна – директор Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Короденко Максим Володимирович – головний редактор газети Освіта України.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону про внесення змін до статті 282 Податкового кодексу України (щодо послаблення податкового навантаження на природоохоронні установи) (реєстр. № 1850 від 27.01.2015р., н.д.М.Томенко, О.Співаковський, С.Хлань, А.Гордєєв, О.Продан).

2. Про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення норм, які передбачають звільнення від сплати земельного податку (реєстр. № 1850-1 від 27.01.2015р., н.д.Л.Гриневич, М.Фролов).

3. Про проект Закону про внесення зміни до статті 87 Бюджетного кодексу України (щодо фінансування загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності) (реєстр. № 1867 від 28.01.2015р., н.д.Л.Гриневич, Т.Кремінь, О.Співаковський).

4. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про освіту” (щодо встановлення надбавки до заробітної плати педагогічних працівників) (реєстр. № 1301 від 09.12.2014р., н.д.М.Головко, А.Іллєнко, Ю.Бублик, О.Марченко, О.Осуховський, Ю.Левченко).

5. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільгових умов вступу до вищих навчальних закладів, оздоровлення та відпочинку окремих категорій дітей (реєстр. № 1411 від 11.12.2014р., н.д.Ю.Павленко, Н.Королевська, Т.Бахтеєва).

6.  Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (щодо встановлення додаткових гарантій для учасників антитерористичної операції та їх дітей на отримання вищої освіти) (реєстр. № 1183 від 02.12.2014р., н.д.С.Фаєрмарк).

7. Про проект Постанови про рекомендації парламентських слухань на тему: “Про стан та законодавче забезпечення розвитку науки та науково-технічної сфери держави.

8. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони на обмеження або припинення постачання електричної та теплової енергії) (реєстр. № 1673 від 28.12.2014р., н.д.Т.Батенко, Д.Добродомов, О.Мусій).

9. Про затвердження складу позаштатних консультантів Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти восьмого скликання.

10. Про затвердження складу Конкурсної комісії з призначення Премій Верховної Ради України та присудження іменних стипендій Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим.

 

 

1. СЛУХАЛИ:  інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського О.В. про проект Закону України про внесення змін до статті 282 Податкового кодексу України (щодо послаблення податкового навантаження на природоохоронні установи) (р. № 1850).  

В обговоренні взяли участь:  Гриневич Л.М.,  Кириленко І.Г., Скрипник О.О., Сазоненко Г.С., Кравченко О.О., Вашека Г.В.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до статті 282 Податкового кодексу України (щодо послаблення податкового навантаження на природоохоронні установи) (реєстр. № 1850 від 27.01.2015р.), внесений народними депутатами України Томенком М.В., Співаковським О.В., Хланем С.В., Гордєєвим А.А., Продан О.П., за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.  

2. Рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ:  інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про проект Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення норм, які передбачають звільнення від сплати земельного податку (р. № 1850-1).

В обговоренні взяли участь: Співаковський В.О., Кириленко І.Г., Скрипник О.О., Сазоненко Г.С., Кравченко О.О., Вашека Г.В.

Під час розгляду законопроекту директор  юридичного Департаменту  Міністерства освіти і науки України Кравченко О.О. запропонувала у проекті Закону до п.282.1.6 після слів фізичної культури та спортувнести слова “заклади оздоровлення та відпочинку”.

Члени  Комітету доручили Голові Комітету Гриневич Л.М. під час розгляду законопроекту (р. № 1850-1) на пленарному засіданні Верховної Ради України з голосу озвучити вищезазначену пропозицію.

За підсумками обговорення Голова Комітету Гриневич Л.М. внесла пропозицію прийняти проект Закону (р. № 1850-1) за основу і в цілому з урахуванням норм проекту Закону (р. № 1850).

Члени Комітету остаточно УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення норм, які передбачають звільнення від сплати земельного податку (реєстр. № 1850-1 від 27.01.2015р.),  внесений народними депутатами України Гриневич Л.М., Фроловим М.О., за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу і в цілому.  

2. Рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ:  інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про проект Закону України про внесення зміни до статті 87 Бюджетного кодексу України (щодо фінансування загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності) (р. № 1867).

 

В  обговоренні взяли участь:  Кириленко І.Г.,  Сазоненко Г.С.,  Кремінь Т.Д., Співаковський В.О.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення зміни до статті 87 Бюджетного кодексу України (щодо фінансування загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності) (реєстр. № 1867 від 28.01.2015р.),  внесений народними депутатами  України Гриневич Л.М.,  Кремінем Т.Д., Співаковським О.В., за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу і в цілому.

2. Рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

4. СЛУХАЛИ:  інформацію  голови  підкомітету з питань освіти Креміня Т.Д. про проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про освіту” (щодо встановлення надбавки до заробітної плати педагогічних працівників) (р. № 1301).

 

В обговоренні взяли участь:   Гриневич Л.М.,  Кравченко О.О.,  Вашека Г.В., Кириленко І.Г., Скрипник О.О., Сазоненко Г.С., Співаковський О.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про освіту” (щодо встановлення надбавки до заробітної плати педагогічних працівників) (реєстр. № 1301 від 09.12.2014 р.), внесений народними   депутатами   України    Головком  М.Й.,  Іллєнком А.Ю.,  Бубликом Ю.В., Марченком О.О., Осуховським О.І., Левченком Ю.В. прийняти за основу.

2. Доручити Голові Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. представити висновки Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

5. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського В.О. про проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільгових умов вступу до вищих навчальних закладів, оздоровлення та відпочинку окремих категорій дітей (р. № 1411).

В обговоренні взяли участь: Гриневич Л.М.,  Головінов В.П., Кравченко О.О., Лікарчук І.Л.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 3 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільгових умов вступу до вищих навчальних закладів, оздоровлення та відпочинку окремих категорій дітей (реєстр. № 1411 від 11.12.2014р.), внесений народними депутатами України Павленком Ю.О., Королевською Н.Ю., Бахтеєвою Т.Д., повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, Першому заступнику Голови Комітету з питань науки і освіти О.Співаковському. 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

6. СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Співаковського В.О. про проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (щодо встановлення додаткових гарантій для учасників антитерористичної операції та їх дітей на отримання вищої освіти) (р. № 1183).

 

В обговоренні взяли участь: Гриневич Л.М., Кравченко О.О., Поплавський М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (щодо встановлення додаткових гарантій для учасників антитерористичної операції та їх дітей на отримання вищої освіти) (реєстр. № 1183 від 02.12.2014 р.),  внесений народним депутатом України Фаєрмарком С.О., за результатами розгляду у першому читанні повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів та інвалідів.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

7. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про проект Постанови про рекомендації парламентських слухань на тему: “Про стан та законодавче забезпечення розвитку науки та науково-технічної сфери держави.

В обговоренні взяли участь: Хименко О.А.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати проект Постанови Верховної Ради України про рекомендації парламентських слухань на тему: Про стан та законодавче забезпечення розвитку науки та науково-технічної сфери держави і внести його на розгляд Верховної Ради України.  

2. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Постанови Верховної Ради України про рекомендації парламентських слухань на тему: Про стан та законодавче забезпечення розвитку науки та науково-технічної сфери держави за основу та у цілому.

3. Доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання визначити Голову Комітету  Гриневич Л.М.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

8. СЛУХАЛИ:  інформацію  голови  підкомітету з питань освіти Креміня Т.Д. про проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони на обмеження або припинення постачання електричної та теплової енергії) (р. № 1673).

 

В  обговоренні  взяли  участь:  Вашека Г.В.,  Скрипник О.О.,  Головінов В.П.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони на обмеження або припинення постачання електричної та теплової енергії) (реєстр. №1673 від 28.12.2014р.), внесений народними депутатами України Батенком Т.І., Добродомовим Д.Є., Мусієм О.С., за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

2. Рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

9. СЛУХАЛИ:  інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про затвердження складу позаштатних консультантів Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти восьмого скликання.

 

В обговоренні взяли участь: Співаковський О.В., Лікарчук І.Л., Скрипник О.О., Поплавський М.М., Сазоненко Г.С.

 

Під час обговорення питання Голова Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. запропонувала внести до складу позаштатних консультантів кандидатуру Сазоненко Г.С. - директора Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка, народного вчителя України.

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити склад позаштатних консультантів Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти восьмого скликання з урахуванням пропозиції Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

Рішення додається.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

10. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Гриневич Л.М. про затвердження складу Конкурсної комісії з призначення Премій Верховної Ради України та присудження іменних стипендій Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим.

 

В обговоренні взяли участь: Співаковський О.В., Скрипник О.О., Кремінь Т.В., Поплавський М.М., Сазоненко Г.С.

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити  склад Конкурсної комісії з призначення Премій Верховної Ради України та присудження іменних стипендій Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим (додаються), з врахуванням висловлених пропозицій за їх погодженням з Головою Комітету.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                               Л. ГРИНЕВИЧ

 

 

Заступник

Голови Комітету                                                     І. КИРИЛЕНКО                                       

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи VIІI скликання 2 сесія”