Зустріч з делегацією Республіки Індонезія

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти на прохання Посольства Республіки Індонезія в Україні 23 серпня 2010 року прийняв делегацію Народної Консультативної Асамблеї Республіки Індонезія на чолі з п. Лукманом Хакімом Саіфуддіном – заступником Голови Асамблеї та надзвичайним та повноважним послом Республіки Індонезія пані Нінінг Сунінгсіх Рохадіат (список індонезійської делегації додається). Від української сторони були присутні: Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти –  Луцький Максим Георгійович та представники секретаріату Комітету Жиляєв І.Б. та Шаламай М.І., Сухолиткий О.С. – директор Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства освіти і науки України.

Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Луцький М. Г., відзначивши важливість та актуальність зустрічі з представниками парламенту Республіки Індонезія, привітав з національним святом – Днем проголошення Незалежності Республіки Індонезія. Він також наголосив, що ця зустріч – новий суттєвий вклад у розвиток міжнародного співробітництва між Україною та Республікою Індонезія.

Пан Лукман Хакім Саіфуддін привітавши з Днем Незалежності України, відзначив, що метою цією зустрічі є зміцнення відносин між країнами, посилення міжпарламентських зв’язків та розвиток двостороннього співробітництва в торгівельній, економічній і соціально-культурній сферах між Україною та Республікою Індонезія. Голова делегації та інші індонезійські парламентарі поділилися досвідом роботи Народної Консультативної Асамблеї Республіки Індонезія.

Пані посол  Нінінг Сунінгсіх Рохадіат звернула увагу, що на початку вересня ц.р. планується Трете спільне засідання Міжурядової українсько-індонезійської комісії з питань економічного та технічного співробітництва. Також була підкреслена важливість зміцнення відносин між парламентами, обміном досвіду та вивчення індонезійської мови, ознайомлення з індонезійською культурою дипломатичних працівників України, наголошувалось на важливості розвитку туристичних відносин. Пані посол висловила зацікавленість щодо навчання у 2010 році 16 українських студентів в університетах Індонезії.

У своєму виступі Луцький М. Г. проінформував індонезійських колег про особливості діяльності парламенту України та роботи Комітету з питань науки і освіти.

         Директор Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства освіти і науки України Сухолиткий О.С. проінформував про особливості міжнародного науково – технічного та освітнього співробітництва та передав доопрацьований проект міжурядової українсько-індонезійської угоди щодо співробітництва у галузі освіти.

В рамках зустрічі також було порушено питання необхідності створення депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків із Республікою Індонезія.

Пан Лукман Хакім Саіфуддін висловив вдячність за плідний обмін думками та відзначив, що всі питання та пропозиції, які було озвучено на зустрічі, будуть доведені до керівництва Народної Консультативної Асамблеї Республіки Індонезія.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку