5 червня 2015 року відбулась зустріч Голови Комітету з питань науки і освіти Лілії Гриневич з професором, доктором габілітованим Єжи Возніцькі (Jerzy Woźnicki), який є Президентом Національної ради науки та вищої освіти Польщі та Президентом Фундації польських ректорів.

Під час зустрічі обговорювався польсько-український дослідницький проект під назвою «Аналіз співпраці польських та українських вищих навчальних закладів на фоні порівняння систем вищої освіти. Висновки та рекомендації» та перспективи співпраці у майбутньому.

Світлина від Лілії Гриневич.

Світлина від Лілії Гриневич.

Світлина від Лілії Гриневич.

 

9 червня відбулася зустріч Голови Комітету з питань науки і освіти Лілії Гриневич із представниками Міністерства освіти Польщі, під час якої обговорювали питання співпраці та досвід польських колег під час запровадження програми з вивчення англійської мови.

Світлина від Лілія Гриневич Lilia Hrynevych.

Світлина від Лілія Гриневич Lilia Hrynevych.

Світлина від Лілія Гриневич Lilia Hrynevych.

 

Протягом 21-25 вересня 2015 року відбувся тижневий навчальний візит до Республіки Польща, учасники якого ознайомились із досвідом децентралізації освіти Польщі.

До складу української делегації входили представники секретаріату Комітету з питань науки і освіти, органів центральної виконавчої влади, керівники закладів освіти України та громадських організацій. Під час навчального візиту його учасники мали можливість ознайомитись з діяльністю органів місцевого самоврядування на рівні ґміни, повіту та воєводства, відвідати загальноосвітні, дошкільні навчальні заклади, взяти участь у дискусіях з польськими експертами Міністерства національної освіти Республіки Польща, які дозволили оцінити рівень як успіхів, так і невдач польської моделі управління освітою, а також екстраполювати цей досвід на українські реалії з тим, щоб краще й ефективніше програмувати подальші реформи в сфері освіти України, вести моніторинг процесу їхнього впровадження та адекватно і без затримок реагувати на виникнення труднощів чи неочікувані, небажані наслідки публічної політики.

Світлина від Лілії Гриневич.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку