З 27 по 30 вересня 2015 року відбувся візит української делегації до Норвегії під час проведення ювілейної Генасамблеї ООН. До складу якої увійшли представники Комітету з питань науки і освіти – Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич, Голова підкомітету з питань освіти Тарас Кремінь, директор департаменту середньої освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, ректор Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Огнев`юк, Голова Громадської ради при Міністерстві освіти і науки України Галина Усатенко. Під час зустрічей з першими особами Королівства обговорили питання підтримки українських реформ в частині боротьби з корупцією, децентралізацією, енергетичної та інформаційно-технологічної незалежності.

Упродовж свого візиту члени української делегації зустрілися з представниками української діаспори в Норвегії, відвідали Європейський Вергелянд Центр (м. Осло), де ознайомились із проектом "Демократична школа", який реалізуватиметься в Україні упродовж трьох років, починаючи з 2016 року.

 

«Державний секретар МЗС Норвегії очолює нашу зустріч в історичному кабінеті. Тут засідав уряд незалежної Норвегії від 1904 року.
А стіл, за яким ми проводили зустріч, також історичний. Він перебував разом з урядом в екзилі упродовж 1941-1945 рр. і повернувся додому.»

Світлина від Galyna Usatenko.

Світлина від Victor Ogneviuk.

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Співпраця з Норвегією”