Відкритий лист Президента Євродок Себастьяна Дале до Президента Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн про становище українських молодих дослідників за результатами візиту до Києва

Опубліковано 27 липня 2023, о 12:00

За результатами візиту до Києва керівництва Євродок у складі Президента Себастьяна Дале та Віцепрезидента Піл Марії Заугманн і зустрічі з представниками Ради молодих учених при МОН України з 17 регіонів України, з народними депутатами України та представниками секретаріату Комітету з питань освіти, науки та інновацій, керівництвом Міністерства освіти і науки України та Національного фонду досліджень України пан Себастьян Дале написав відкритого листа до Президента Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн про становище українських молодих дослідників (https://zenodo.org/record/8181846).

У листі, зокрема, наголошується на тому, що сильний сектор досліджень і вищої освіти є необхідним у сучасній економіці знань і буде важливим для сталого відновлення після війни. Українські науковці повинні отримати необхідну підтримку для формування вищої освіти та наукового сектора на наступні десятиліття. Відзначається вкрай важливим, щоб подальші заходи підтримки були своєчасними та відповідали масштабам і актуальності проблем, оскільки відновлення України, включно з сектором досліджень і вищої освіти, має розпочатися уже зараз.

Комітет принагідно висловлює подяку Євродок та, зокрема, пану Президенту Себастьяну Дале за підтримку вітчизняних молодих учених та розуміння української проблематики загалом.

Разом ми сила, разом до Перемоги та відбудови України.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку